icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
sealy-voorjaarskriebels-2018

Sealy

Ruim een eeuw ervaring met ontwerpen en produceren van pocketveren 

Op welke matras van Sealy u ook gaat liggen: u ervaart altijd de nieuwste innovatie op het gebied van slaapcomfort. Het begon in 1881 in het Amerikaanse stadje Sealy in de staat Texas. Daniel Haynes, uitvinder van katoen-ontpittingsmachines, maakte op verzoek een met katoen gevulde matras. Daarna volgden er meer. De matrassenverkoop nam exponentieel toe en hierdoor kon Sealy steeds meer innoveren, met diverse patenten tot gevolg. Eén van de innovaties was een machine die katoen kon samenpersen. Vijftien jaar later verkocht Haynes zijn patenten aan een Texaans bedrijf dat Sealy beroemd zou maken. Kort daarna lanceerde reclameman Earl Edwards de slogan

 "Slapen op een Sealy is als slapen op een wolk"

En daarmee werden de Sealy-matrassen een nationaal fenomeen. In 1920 had Sealy al 23 fabrieken in diverse regio's. Zelfs tijdens de crisisjaren slaagden zij er niet alleen in om het hoofd boven water te houden, maar ook om een nieuw product op de markt te zetten: de knoopvrije binnenvering. En daar bleef het niet bij. Sealy werkte ook in de daarop volgende decennia verder aan hun missie om iedereen in de wereld een betere nachtrust te bieden. Een van de mijlpalen was de introductie van de Sealy Posturepedic-matras in de Verenigde Staten.

Kingsize bed

Ook was Sealy het eerste matrassenbedrijf dat adverteerde met een kingsize bed. Er werd een orthopedische adviesraad ingesteld. De binnenveringspiraal en de boxspring werden opnieuw uitgevonden. Er werden patenten aangevraagd voor diverse baanbrekende technologieën, zoals verstevigingsstroken voor een betere slaaphouding en drukverlagende lagen die ontworpen zijn om drukpunten die leiden tot woelen en draaien te helpen voorkomen. 

www.sealy.com

 

Vragen of meer informatie?

Voor vragen, meer informatie of woonadvies op maat? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom en laat u inspireren door onze uitgebreide collectie meubelen, slaapkamers, vloeren,  raambekleding en zonweringen. Onze medewerkers geven u, onder het genot van een kopje koffie, graag woonadvies op maat. 

 

Volg ons